learning, Tableau

Első online előadásom – HR Resource management témában

Június 28-án megtartottam első online előadásomat az önkiszolgáló üzleti intelligenciáról – HR, azaz konkrétan resource management témakörben.

A résztvevők között recruiterek,HR managerek és más üzleti területről érkező szakemberek is voltak.

Az előadás fókuszában a HR riportok automatizálása, önkiszolgálóvá tétele és az ezzel nyert időben felépíthető elemzések álltak. Egy rövid bevezetővel kezdtünk a HR analitika és a Tableau mint eszköz előnyeiről, utána pedig egy felepitett megoldáson vettük végig, hogy milyen lehetőségeket ad a HR-nek egy BI eszköz bevezetése.

Az automatizált, minden szükséges adat forráshoz közvetlenül hozzákapcsolt riportokon túl vizuális megjelenítéssel támogatott monitoring  volt az első témánk. Majd azzal foglalkoztunk, hogy hogyan nyerhetünk ki az adatainkból olyan információkat, ami segít a menedzsmentnek a stratégiai feladatok meghatározásában, döntések meghozásában. A Tableau határozott előnyé más ilyen eszközökhöz kepést, hogy beépített analitikájával, kalkulációkkal, megjelenítési módokkal egyszerűvé teszi az adataink felfedezését. így olyan területeken juthatunk tényekhez es információhoz, ahol eddig a megérzéseinkre hagyatkozva tudtunk csak döntéseket hozni – mi motiválja a dolgozóinkat, mivel növelhetjük a megtartási arányt stb.

Végül pedig egy gyors bemutatóval zártam az online szereplést, ahol a Tableau képességeit demonstráltuk az idő dimenzió kezelésétől az automatikus megjelenítés-optimalizáláson keresztül a visszavonás leehetőségéig (ami teljesen egyedi és olyan szabadságot ad nekünk az adataink felfedezése közben, mint semmilyen másik eszköz).

A videó egy részletét megnézheted a Youtube csatornámon.

A bemutatott megoldás elérhető interaktív formában a Tableau Public-on.

Ha tetszett, gyere el a további események valamelyikére vagy vedd fel a kapcsolatot a csapattal, ahol dolgozom 😉

Subscribe to our mailing list

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s