Miért éppen Analyze&Create?

Azért választottam ezt a nevet, mert nekem személy szeritt az adatok elemzése, ábrázolása egy fajta életre keltést jelent – kreativitást, alkotást.
Mindig csodáltam azokat az embereket, akik képesek papírra, vászonra vetni, szavakba, dalba önteni, ami éppen a fejükben van – amit ők találtak ki. Lehet ezt utána, szeretni, nem szeretni, megosztani, fikázni, de az már kész van – “meg van alkotva”.

Nekem az az alkotás-dolog sosem ment igazán – bár folyton próbálkoztam 😉 A rajz gyorsan kukázódott, amikor már a virágok sem sikerültek szépen az oviban 😛 Aztán a gimiben írtam novellákat, verseket (mér’ ki nem? 😛 ) tagja voltam a kórusnak, és egy dráma-csoportnak is, de hát egyikben sem voltam kimagasló tehetség- hát választottam valami két-lábbal-a-földön típusú főiskolát, és gazdasági szakon tanultam tovább.

Egészen néhány nappal ezelőttig nem is jutott újra eszembe az alkotás, mint olyan – de hát kezdjük az elején. 8 évnyi adminisztrációs munka, Excelezgetés, riportok (HR, business consultant munkakörök) után elkezdtem valami újdonságot keresni, és beíratkoztam egy Adatelemzési Platformok nevú tárgyra a BME-n… – és utána már semmi sem állíthatott meg 🙂 Nem tudtam még, hogy hogyan, de ezen a vonalon szerettem volna elindulni, így elkezdtem midnenfélét tanulni, ami épp szembe jött: SQL, PowerBI, SSIS.

Viszont az igazi fordulat ezután jött: a csekély tudásom ellenére felvettek egy céghez, hogy miután mélyebb ismereteket szereztem a témában, dolgozzak nekik adatelemző koncultánsként (értsd: BI Consultant). Így tanultam még némi programozást, ETL-t, adatvizualizációs szofvereketés rengeteg elképesztő dolgot… és egyszercsak 4 hónap tanulásba és munkába temetkezés után egyszercsak rájöttem, hogy – de hát ez alkotás! és én meg tudom csinálni! kitalálok valait, és az “meg van elkotva” 😀
Már alig várom, hogy lássam, hová is vezet ez az egész 😉

Advertisements